Brüsszeli igen a magyar lakáshitel-támogatásra

lakashitel105

Az mr1-kossuth.hu írta:
Ne csak a bankok, hanem a kisemberek is kapjanak segítséget- lényegében ezzel az indoklással mondott igent Brüsszel a magyar lakáshitel-támogatási programra.

Rekordgyorsasággal, alig négy hetes tanulmányozás után hagyta jóvá az Európai Bizottság a magyar lakáshitel támogatási programot. Ebben a magyar állam olyan áthidaló kölcsönökre vállal kezességet, amelyekből a tulajdonosok a lakáshitel havi részleteit törleszthetik maximum két éven át.

A munkahelyvesztés, és általában a gazdasági válság miatt bajba jutott hitelfelvevők megsegítéséről van szó, ahogy ezt a jóváhagyást indokló nyilatkozatában Neelie Kroes versenyügyi biztos is hangsúlyozza. A magyar kezességi program a kisembereket támogatja.

Nagyon fontos, hogy a válság idején ne csak a bankok részesüljenek segítségben, hanem a rászoruló családok is – olvasható a holland biztos asszony nyilatkozatában. A támogatási program a 2009., tehát az ez év június 30-a előtt megkötött hitelszerződésekre alkalmazható 2010. június 30-ig. Az Európai Bizottság valóságos nagyüzemben hagyja jóvá a kormányok azon intézkedéseit, amelyek a válság hatásait ellensúlyozzák, de krízismentes időkben nem biztos, hogy eurokomformnak bizonyulnának. Ezért az engedélyt csak ideiglenes jelleggel, a válság jelenleg kalkulálható időszakára adja ki az Európai Bizottság.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>