Fogyasztóvédők világítják át a bankokat

lakashitel104

Vizsgálatot indít a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezet (FJSZ) harminc, lakáskölcsönt nyújtó pénzügyi intézménynél a lakáshitelek feltételeiben bekövetkezett változások kapcsán.

A cél a szerződésmódosítások indokoltságának, illetve annak megállapítása, hogy a hitelezők a fogyasztók érdekeit is minden esetben mérlegelik-e ilyen esetekben, és tesznek-e lépéseket az ügyfelekre háruló többletterhek könnyítése érdekében. A szervezet indoklása az, hogy a lakáshitelek feltételeinek szigorításai, és a törlesztőrészletek jelentős emelkedése mellett semmi sem korlátozza a bankokat abban, hogy üzleti kockázatuk terheit is ügyfeleikre hárítsák.

Az FJSZ szerint a lakáshitelt törlesztő adósok az egyik legkiszolgáltatottabb fogyasztói réteg, hiszen saját lakhatásukat nyilván csak akkor veszélyeztetik, ha már képtelenek fizetni – mondta el lapunknak Erdélyi Márk, a szervezet elnöke.

részletek: vg.hu


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>